петък, 4 ноември 2016 г.

Есенните венци

Какво по-красиво от това  още от  външната врата  на дома да те посрещне  ведростта  и колорита на  прекрасна  есенна  картина във формата на есенен венец.


В топли цветове, с много  плодове  и пъстри есенни листа. Венецът на вратата на дома винаги е  предизвиквал чувство на  уют  и   добронамереност.  Есента е особено време от годината, когато се нуждаем повече от всякога от добро настроение, топлота. Затова през есента, както и през следващите  я коледни празници венецът на вратата е желан и очарователен  елемент от декорацията на дома.
Много идеи за есенни венци може да се намерят, изработени от изкуствени или естествени материали. Използват се много  шишарки, лешници, орехи, ябълки, царевици, тикви. Есенни цветя - естествени живи, изсушени, изкуствени. Чест участник е текстила  в разнообразни форми - панделки, зебло, филц, прежда. Основата за венеца може да бъде метална,  свити на обръч пръчки, стиропор.  Стилът и излъчването  хармонира с  обстановката и стила на дома и обитателите му.  Модернистични, с изчистени линии,  бъбриви с много орнаменти и цветове, рустикални,  натурални,  сладурски и зловещи / хелуински/, весели и цветни или  леко мрачни и загадъчни. Колкото венци, толкова различни  нюанси в настроението. Богат избор на материали от природата в този сезон ни дава големи възможности да развихрим въображението и според  стила на дома или мястото, което ще украсяваме, според повода и настроението  и  можем да изработим различни, колоритни и възхитителни венци. Вдъхновяващите примери от Pinterest:


Красиво обагрени естествени листа от най-различни дървета, събрани  по време на есенната разходка в  парка и няколко шапчици от желъди


Комбинация от изкуствени материали и естествени  с голяма дълготрайност


Венец от  панделки и мрежа. Красиво съчетание от  цветовете на есента


Изработен от изкуствени материали и шишарки с разнообразна текстура и  красиво преливащи цветове


Сплетените стебла на физалиса около основата от клони и евонимус



Мрежата и панделките в съчетание с изкуствени цветя и плодове са    идеално решение за венци, украсяващи външната врата, устояващи на слънце, вятър студ




Венци с малко  "Хелуинска тръпка" 


Кълбенца прежда за топлота и в очакване на зимата- тук няма основа, връзката между кълбетата е полугъвкава


Венец от изсушени треви и билки  с носталгично  връщане към дните на  топлото лято. Подходящ е  за   интериора.


Венец от  стръкове естествени цветя и  горски и сфагов мъх, шишарки и кори от див кестен, калуна и плодчета на каликарпа-чудесно съчетание в нетрадиционните пурпурно и зелено. 


Свежо, жизнено  изглежда венецът от  горски плодове шипка, голтерия, хмел, глог и евонимус  и въпреки многото зеленина, този венец е типично есенен.
И три снимки    на есенни венци от  Artmama.sk, които са прекрасно съчетание на сухи и изкуствени   цветя, плодове и листа






Красива и толкова богата  есен!












Няма коментари:

Публикуване на коментар