сряда, 20 декември 2017 г.

"Червена ябълка в градина"

Най-популярният и  предпочитан плод през есента и зимата  е ябълката. Независимо от предпочитанията, по-кисела, сладка, твърда, хрупкава, сочна или сипкава, всеки от нас обича този плод. Толкова много разнообразни на  цвят и вкус сортове ябълки.


Плодовете на ябълката са  символ на плодородието на пълната къща, на сполуката, според българската традиция. Според древните келти тя е свързана с вълшебството откриването на мъдростта и истината. Според скандинавската митология,  ябълката е храна на боговете, която ги дарява с вечна младост. В голяма част от християнският свят ябълката е плодородие, щедрост, любов и мъдрост. Червената ябълка  на коледното дръвче е символ на  поетите от Божия син грехове и възможността за връщане в Рая след раждането на Спасителя. Ябълката е в центъра на  приказки, легенди, митове. Заради съвършената ѝ форма и символната ѝ натовареност, ябълката се използва много в коледната декорация. Фруктиери, цветни композиции, свещници, в декорацията на коледната маса, естествени плодове са едни от предпочитани елементи за декориране. Във венци, гирлянди и други  декорации често използваме и  изкуствени ябълкови плодове.

 

 

 

Малки, големи, червени и златни, лъскави, заскрежени, според характера на декорацията избираме от  необичайно голямата палитра от  всякакви  ябълки-естествени и изкуствени. Подреждаме ги с обич и очакване за по-красив празник, за да е пълен домът ни със здраве, обичащи се хора, да има берекет и просперитет. 

 

 

 










Няма коментари:

Публикуване на коментар