петък, 22 декември 2017 г.

Коледа в градински стил

Да обичаш природата, градината и градинарството е истинска благодат.  Мислите ти са заети само с приятни  и красиви неща. Грижите ти са често богато възнаградени, а когато имаш своите  поражения, уроците са безценни. Каква по-голяма радост от това да виждаш  как онова, за което си мечтал, расте  под твоите грижи, как се преобразява света около теб, благодарение на  твоите усилия и старание. Здрави дървета, храсти пълни с живот, цветя, които преливат от цвят, лехи със сочни и здрави зеленчуци, това радва  всяко градинарско сърце. Коледният  сезон от годината е един от най-спокойните, с оглед дейностите в градината, но и той може да бъде подчинен на нашето любимо занимание. Коледната украса в градинарски стил  е една от най-предпочитаните, защото е лесно достъпна, евтина и напълно в унисон с празника. Клони, листа, кора от изрязани трупи на смърч, бреза, дървени слайдове, шишарки, мъх, натурални канап, зебло  са най-често използваните за украсата. Всичко това можем да съберем и от собствената си градина. Това съвсем не изключва да допълним със светещи лампички и различни видове коледни орнаменти, но за предпочитане е от натурални материали -дърво, метал. 


 

За всички онези, които обичат градинарството и градината, независимо от сезона, мислите и желанията са свързани непрестанно с  тези дейности. Какъв е коледният подарък, който би бил приятна изненада за човек, влюбен в градината и градинарството ?  Естествено нещо свързано с любимото занимание. В това отношение не сме ни най-малко затруднени. Много големи хипермаркети, градински центрове, он - лайн магазини предлагат  толкова  богат асортимент от неща от първа необходимост в градината до  забавни джаджи, които бихме ползвали с удоволствие.


Разнообразието е голямо и стига да познаваме добре човека, когото искаме да  зарадваме и неговата градина, то непременно ще  намерим нещо  по джоба ни, което да е  полезно и би донесло радост.  


Не са малко и тези неща, които  улесняват работата в градината, правят я по-лека и приятна. Всеки запален по градината си  би се зарадвал на  подобен подарък. Кутия със семена, малка домашна оранжерия за засаждането им, престилка-органайзер за необходимите ни инструменти   са  полезни  подаръци, удоволствие за всеки влюбен в градината си, а дори и да разполага с ограничена по размер тераса. Още много идеи може да ни  подскаже  една разходка в  градински център или в популярните он-лайн магазини.




Всички  тези красиви и полезни вещи биха били само обикновена покупка, която ще превърнем в желан подарък, когато я опаковаме с вкус и старание. Опаковката трябва да продължи  идеята за този  стил, което  ни насочва отново към  естествените материали и декорации. Идеите и  направата са съвсем  достъпни.


 

На всички любители  на градината и градинарството  коледните дни  са  време за  продължаване на любими занимания в други условия. Нека изпълним тези дни с  удовлетворение и радост. Природата, градината и заниманието с градинарство  ни дават  успокоение на духа и  хармония във взаимоотношенията с околните. Вдъхновете се от градината и градинарството и направете една топла, уютна и спокойна Коледа.


Няма коментари:

Публикуване на коментар