четвъртък, 24 август 2017 г.

Лято във ваза

Лятото преваля. Радвахме се на много слънце и жега. На щедрото на топлина, слънце, вода, време, се радваха  цветя и храсти в градината. За вазите, кошниците  и всички декоративни съдове имаше достатъчно рози, хортензиии, седум, слънчогледи, невени, кученца и карамфили и какви ли не още  цветя  и храсти. Природата надарява   нашето усърдие с прекрасни цветове. На масата за хранене,  на плота в кухнята,  където и да са, летните букети  създават настроение, подчертават стила на градинското парти,  внасят цветовете на лятото у дома,  




Изобилието на цветя в градината  ни дава възможност да развихрим  въображението си  и да съчетаваме  цветя,  клонки от храсти и плодове, подправки, ароматни треви и всичко което е порасло по това време в градината.




В началото на лятото букетите изобилстват от рози, лавандула. С напредването на  сезона все по-често в букетите се появяват  ехинацея, будлея, космос, далия, слънчогледи.




Нежните треви,  стръкове узрели житни  придават  ефирност и истинско лятно излъчване



Правила за подреждане на цветя, златно сечение - не от  това се интересуваме при съчетанието и подреждането на  стръковете. Води ни  само  въображението и собственото ни усещане за мярка и красота, радостта и насладата  от допира с  цветята  в друг контекст.
  


Зелените карамфили  и   прецъфтелите  цветове на ехинацеята  създават по-необичайна и богата  текстура 





Още  по-малко от месец и ще  бъде есен, но насладата от лятото, от богатите му цветове, от топлината  и ароматите  ще  останат с нас.



Няма коментари:

Публикуване на коментар