сряда, 30 септември 2015 г.

Сватба под знака на пауновото перо

Най-често  бъдещите булки  искат сватбеното тържество да е  с много цветя /предимно рози, ранункулус, божури/ да  има воали, свещи, да е романтично и неповторимо. Традиционно изискването  за цветово решение се свежда до три цвята-бяло, кремаво и розово. Приятно предизвикателство е когато сватбеното тържество  трябва да бъде решено в по-необичаен цвят като тюркоаз и основен мотив да е пауново перо. Царственият паун е символ на  самолюбие и суета, но от друга страна е и символ на чист ум и добро сърце. В Китай тази птица е свързана с покровителство над  майчинството. Пауновото око със своите преливащи и променящи се цветове изглежда властно  и мистично, но същевременно и закачливо и хитровато. Съчетанието на този елемент с текстил в тюркоаз и аквамарин  изглежда очарователно.


 


Аксесоарите за сватбения ритуал изработихме от  цветен и бял  тюл, текстилни ленти в два различни цвята/ тон в тон/, но различни ширина и  паунови пера. За по- дребните елементи оформихме перата, за да подчертаем красотата на пауновото око. Желанието на младоженците бе  флоралната украса да е по-изчистена от цветове. Предвид и богатата орнаментика и украса на залата, в която щеше да се състои тържествената вечеря  избрахме цветните аранжировки да са предимно от  листни  нецъфтящи растения. Булчинският букет  направихме  в същият стил, свободен  с акцент на двете протеи.






Венчетата за главите на шаферките/момиченца на  около 5-6 г./ направихме от  хидрангея, чиито цветове са преминали  от силните си  багри и  са добили нежен благородно розово- зелен преливащ цвят с по-тъмно кафяво-червени краища на места. Момичетата наистина приличаха на горски феи.  Бутониерите за  близките на младоженците решихме  отново в синьо-зелено и за целта използвахме подходящи сукулентни.

                       


Украсата на сватбата носеше духа на царствено спокойствие и  неумолимо приближаващата есен.

Няма коментари:

Публикуване на коментар