вторник, 29 септември 2015 г.

Есенно настроение

Есента буквално  ни връхлетя. След топлото сухо лято, с преминаването на границата между лятото и есента,  времето се промени рязко. Заваля и то продължителен напоителен  дъжд. Застудя. Градината се промени. Доскоро жизнените, ярки цветове изгубиха своя блясък. Натежаха мокрите стебла на моравата астра и се наклониха чак до земята.


Прецъфтелите цветове на хидрангеята, макар загубили  ярките си цветове в розово са по своему красиви.

Градината губи блясъка си, но отново  впечатлява с друга,  мистична, носталгична красота.
Доскоро потъналите в цвят туфи на ехинацеята сега са потъмнели и се открояват на фона на все още зелените листа  на околните храсти.    
              
                    
Гергините са все пак  цветя на късното лято и есента и макар и подгизнали от дъжда само чакат слънчевите лъчи, за да надигнат глави и се усмихнат в разкошни цветове.
Градината се изпълва с плодове. Превили са се клоните на круши, ябълки. Плодове натежават и  по клонките на храсти и лиани. След тъмните плодове на декоративните лози очаквам появата и на ярко червена багра по листата им. 
  

Цветята  в градината с нетърпение очакват облаците да отминат и слънцето  да огрее, за да изпълнят градината с топлите  си багри и да ни омаят със  спокойствието на есента.

Няма коментари:

Публикуване на коментар