четвъртък, 24 май 2018 г.

Пролетните зеленчуци в цветната декорация

Първите цветя за сезона, първите зеленчуци от градината - всичко може да намери приложение в цветните ни  пролетни аранжировки. След оскъдната зима  вълнуващи са всички възможности за цвят и пролетна свежа зеленина. Репички, листа от салата, аспержи и зелен фасул, съчетани с пролетните цветя и клонки са забавно и находчиво хрумване за  подредбата на пролетни композиции. За  използването на плодовете, които ни радват през пролетта вече е ставало дума



Плътните стебла на целината и манголта освен стабилна опора на композицията допълнително внасят свежест и текстура.




Особено подходящи са тези  цветно-зеленчукови композиции за украса  на маси, но и не само. Много свежи  клонки в различни нюанси на зеленото, които добавят голямо разнообразие на текстурата, билки и подправки, свежи зеленчуци от градината или от пазара и можем да получим нещо наистина впечатляващо, свежо и забавно.

 

 

Обикновено през есента, когато е  сезонът  богат на плодове и зеленчуци  използваме  много от тях в цветните аранжировки, но  и пролетта ни предлага голям избор и възможности за  прекрасни съчетания на цветя и зеленчуци. Не случайно ги използваме не само в най-обикновените цветни аранжировки, но и в по-свободните  композиции на икебана.



Да се огледаме наоколо, да поемем от свежия пролетен аромат на цъфнали цветове и нова зеленина, да надникнем в градината и да се заредим с енергията на новия живот. Заредени с  идеите на новия сезон можем да създадем  жизнерадостни, изразителни цветни пролетни композиции.


Няма коментари:

Публикуване на коментар