събота, 20 октомври 2018 г.

Толкова ябълки!

Тази година  е изключителна за ябълките. Клоните на дръвчетата са превити под изобилния  плод. Няма толкова листа колкото са плодовете, казваме обикновено. Ябълките, символ на плодородие и познание са прекрасен декор за мъдрата есен. Красиви и толкова разнообразни, те  са сами по себе си  с  висока декоративна стойност, а и стоят много на място заедно с други плодове  и растения. Пълним кошниците с ябълки от преведените дръвчета и във всеки блестящ кръгъл плод виждаме не само  компот, ошав, желе,  печена ябълка, но и прекрасна есенно-зимна  украса. Много примери имаме за находчиви и много красиви декорации с участие на ябълката. При подреждането на масата, в различни настолни украси,  декорация на закътани външни пространства, есенната и зимна декорация с ябълки е  актуална  и безспорно ефектна.








 

При голямото изобилие на  всякакъв растителен материал през есента, след една  кратка разходка в градината сме готови да направим нещо малко или по-голямо за внасяне на настроение и духа на есента  у дома.


 

Ябълките  са напълно естествен декор на масата. За празничната маса или в ежедневното сервиране украсата от ябълки е колоритен и свеж момент.




За венците, които поставяме на стената или на вратите може да се използват както свежи, така и изкуствени ябълки. 

  

Влагането на ябълките в различни букети и  аранжировки  ги прави интригуващи  и забавни, едно съчетание на фруктиера и жарданиера

 

Комбинирането на ябълките с различни други есенни плодове, обагрени есенни листа, последните цветя от градината дават много възможности за красиви аранжировки. Използването на  здрави кръгли плодове като свещници за чаени или островърхи свещи е също добра хрумка, а  изработването е повече от лесно.


Съвършени, блестящи и толкова много, те са дар не само за есенната трапеза.







1 коментар: