неделя, 11 септември 2016 г.

10 кошници с есенни цветя

Есента е богатство. Богатство на плодове, цветове, нюанси, светлини. Есента е венеца  на труда ни през годината. Градината ни примамва с плодове и цветя. Голямо е изкушението  да ги вложим в цветните аранжировки. В дивата природа изобилието  е не по-малко. Може би затова есенните  цветни композиции са така  разнообразни. Ако през пролетта  цветните кошници са като  радостен фойерверк на  възраждащата се природа, то есенните ни омайват с  патинирания блясък на старинна скъпоценност. 


Много хризантеми, астри,  но присъстват и  вездесъщите  рози и  мини гербери.  



Слънчогледите са  със значително присъствие, както и плодовете и клоните на лозите. В  края на лятото и през есента често участват не само цветя, но  ефектно изглеждат и прецъфтелите стръкове



Цветовата комбинация е  предимно в топлата  част на цветовата палитра, нюанси на жълто, оранжево, червено, кафяво. Времето захладнява, цветовете ни стоплят.



Шипки и други диви   клонки  внасят  разнообразие и колорит в есенните кошници




Плодовете на къпината, дивата лоза, шипката, киселица /Malus sylvestris/, глог /Crataegus monogyna/ присъстват често в есенните аранжировки и кошници, както и декоративни тиквички и зрели ябълки и дюли.


Кошниците са практичен и красив начин да поздравим  близък човек, да  създадем уют  на верандата или у дома. Когато се подбере подходящ размер, те могат да украсяват и есенната маса за тържество или  неделното барбекю. Изобилието на цветове и плодове  неминуемо ни вдъхновява да направим малкия си свят по-уютен.



Няма коментари:

Публикуване на коментар