четвъртък, 2 юни 2016 г.

Очарованието на късната пролет- пролетните плодове в цветната декорация


Късната пролет и началото на лятото е времето, когато градините са омайно красиви, буйно растящи и разцъфнали, пълни с аромат на орлови нокти и лавандула, рози и карамфили. Все още ни държи трепета на ярката зеленина и птичите трели от пролетта, а сме омагьосани и от топлото слънце изпълнило с цвят и плодове черешовите дървета, малиновите храсти, ягодовите лехи. Дните са дълги и все повече денят ни минава навън. Но когато сме у дома, в офиса можем да пренесем малки късчета от красотата навън в пролетни аранжировки от цветя и плодове. Те обогатяват колорита на помещението и зареждат атмосферата с настроение и очарование.


В тези кокетни и жизнерадостни композиции могат да участват цветя-градински или набрани от ливадата, плодовете на сезона череши, ягоди, малини, френско грозде, кайсии. Колкото са по-естествени и непретенциозни, изработени от цветя, които имате разцъфнали в градината, толкова въздействието е по-непосредствено.




Ако това ще бъде декорация за градинско парти и украса за масата в кухнята може да използвате смело и ароматни треви и подправки, както и подходящ по вид и размер пролетен зеленчук. 





Цветните аранжировки от пролетни градински цветя, съчетани с пролетните плодове са подходящи за украсата на градинско парти, на масата за ежедневен семеен обяд. Такава декорация може да изненада приятно гостите и на сватбено тържество, когато и стила и го позволява /рустик, кенди, градински/. Плодовете могат да се използват за допълнение към декорацията на масата,  както и други декоративни елементи като венец за входната врата, текстил с  и . 








Тези аранжировки постигат още по добро въздействие и когато са направени в подходящи съдове. Могат да се използват чисто декоративни керамични канички, лейки или саксийки, стъклени подноси, чаши, порцеланови захарнички или канички за сос останали от някой сервиз, кошници от ратан. 






В декорацията тези цветни композиции се съчетават добре с непретенциозния текстил - класическото каре бяло/червено,   бяло/зелено или с флорален принт в меки, пастелни цветове. Да създадем настроение и атмосфера, понякога не коства много, просто едно отиване в градината за няколко стръка цветя и до лехата с ягоди.


Няма коментари:

Публикуване на коментар