понеделник, 13 юни 2016 г.

Стая на открито

Обичаме лятото. Това е времето на годишната ваканция, на пътуването, на  топлите летни вечери  под открито небе, на  дългите слънчевите дни прекарани  на открито. Кой не би предпочел   хранене, почивка, различни заниманията през топлите месеци да са на открито. Затова  още  в средата на пролетта  правим своя кът на терасата или в градината, за  да може да си създадем максимални удобства за прекарване на  повече и по-приятни часове на открито. За предпазване от силното  лятно слънце през деня,  от насекомите вечерта и за създаване на повече уют  често поставяме завеси, балдахин.  Едноцветни, пъстри, бели, те потрепват на вятъра и създават усещане на  прохлада и волност. По-ефирни или по-плътни, те  подчертават и обособяват пространството и го превръщат в стая на открито.




Най-лесния вариант е да се спуснат  прозрачни  ефирни  завеси по обиколката на   чадър с голям диаметър или на  стандартната шатра. Така се предпазваме от  напористите насекоми и създаваме една приятна атмосфера. Вечерите al fresco в тази  импровизирана стая на открито ще бъдат приятни, романтични, сякаш са на брега на морето, макар и в собствения ни двор.





Спускането на  завеси  от  края на навеса  на тераса или балкона помагат на уединението  на мястото за седене и  създаване на средиземноморско усещане




Цветните завеси, освен функционални, са красив елемент от декорацията на къта за почивка и хранене. Нюансират  светлината  и създават колоритна и весела  атмосфера.



Когато направим  необходимото  да се чувстваме добре  в  собствения си дом, цялото лято ще бъде като  една  дълга, добре прекарана ваканция.
Снимките са на Pinterest

Няма коментари:

Публикуване на коментар