понеделник, 27 юни 2016 г.

Цветя в пастелни тонове за сватбения ден

Много от детайлите на сватбеното тържество са  мечтани, а по-късно и обмисляни от бъдещите булки дълго. Като казвам дълго, имам предвид, че още от невръстни, много дами  мечтаят за бялата дантелена рокля с воали и бляскави камъни, в която да изглеждат като истински принцеси. Мечтаят за  розови букети и арки, от които да се спускат водопади от цветя.  С времето  на узряване розовото се конкретизира в пепел от рози, праскова, темнужено, лавандулово, бялото в   кремаво, слонова кост, шампанско, а може  да остане и снежно бяло. Съвсем наскоро имах среща с  тъкмо такава крехка и фина млада жена, която  от дете  е имала представа за   сватбеното си  тържество.  Всичко трябваше да е  в класически сватбен стил - мило, романтично в пастелни цветове с преобладаваща праскова и нежно розово, с накацали кремави пеперуди и развяващи се  воали в  цвят на праскова и кремаво.



Какво по-естествено   за сватбеното тържество да са предпочитани пастелните нежни тонове на  розово, жълто, виолетово. Предпочитанията към тези  тонове  се съчетават с предпочитанията  към цветя като рози едроцветни, дребноцветни и спрей, анемоне, ранункулус,  лизиантис, божури. Те успешно се съчетават с различните по с структура и текстура кученца, вероника, астилбе, ароматна грах, алстромерия.
















Вездесъщи в сватбените  класически  цветни  композиции са хидрангеята, гипсофилата, танацетума, които с дребничките си многобройни цветчета създават неповторима ефирност, лекота.   Тези цветни  аранжировки  и букети  излъчват   спокойствие, романтика  и  много, много  нежност, така  импониращи на  незабравимия момент на сватбеното тържество.


































Няма коментари:

Публикуване на коментар