четвъртък, 9 юни 2016 г.

Пикник декорация

В навечерието на лятото сме.  Навън е  топло, денят  е дълъг,  природата е много привлекателна, щедра на цвят  и аромати. Почивните дни  в края на седмицата, а и годишната ваканция  ни дават възможност да   се отърсим от ежедневието  и да прекараме  повече часове сред  природата. Какво по-хубаво от това, през времето  прекарано навън да си организираме лека закуска или обяд. 

               

  

Пикникът е приятен за всички и възрастни и деца.  В организацията му също могат да вземат участие  и малките и големите. Похапването сред природата може да е  голямо, шумно и весело събиране на голяма компания, но може да е  и романтична закуска за двама. Важното е мястото да е подбрано така, че да се  насладим максимално на  красотата на природата. Това място може да е  красив кът в парка,  на поляна с красиви диви цветя,  край шума  и прохладата на планински поток, край блестящите  спокойни води на язовир или езеро, някъде  край морския бряг, а може да е   дори  някоя част на градината ви / за тези, които  ще си спестят разходката/. 

 

При всички случаи е добре, освен за подходящите и вкусни храни да помислим и за красивото поднасяне на храната и за украсата, така ще създадем едно незабравимо преживяване за всички.  Украсата би могла да бъде проста, но достатъчна ефектна. Фенери, знаменца, цветни ленти, балони са сред традиционната украса на един пикник, особено, ако повода му е тържество / рожден ден, годишнина или нещо друго/. Цветни одеяла и възглавнички са от една страна необходими удобства, а от друга могат да бъдат и  прекрасна украса на пикника. Едно букетче от полски цветя, поставено в импровизиран, но подходящ съд /обикновен буркан или консервена кутия или дори еднократна чаша/ ще допълнят  веселия и забавен  вид на трапезата сред природата. 

 




 Често декоративен ефект имат и атрактивно поднесени храни – солети или брускети, плодове, зеленчуци, подредени по подходящ начин. Ако украсата е импровизация, то за храната и приборите винаги се грижим предварително и това е задължително. Подбирането на красиви, функционални с декоративна стойност прибори и салфетки, които се съхраняват и пренасят най-често в красиви ратанени куфари или големи, удобно, двустранно  отварящи се кошници е важен елемент от  подготовката на пикника. 


     

 


Всички, които имат привилегията и удоволствието да живеят в къща, било то като постоянен дом или лятна къща за ваканцията, прилагам и няколко снимки от  Pinterest, на  маси  на открито, на които  емоцията от храненето е като  тази на пикник. Така лятото ще премине като един дълъг, почти „Безкраен празник".















Няма коментари:

Публикуване на коментар