петък, 30 март 2018 г.

Празнична кошница за Цветница

Макар и  още съвсем в началото на пролетта, Цветница  ни завладява с багри и  цвят. Отгледани в оранжерии и на открито, пролетни и летни цветя, в саксии или отрязани цветове ще влязат в домовете ни, ще украсят прозорци и тераси, лехите в градината. Тържество на живота, на завладяващата ни нова пролет. Една кошница, засадена с първите цветове на пролетта-кукуряк, мускари, виола, зюмбюл и нарциси, в нежните бяло, жълто и синьо-цветовете на слънцето и небето ще  внесе пролетна свежест и радост от настъпващата  пролет. 



Кошницата е облицована с водонепропусклив слой и това позволява в нея да се засадят желаните цветя.  Подбрах цветя в бяло-жълто-синьо, защото намирам това цветово съчетание за много ефирно и непосредствено свързано с ранната пролет.


Последователно цъфтящите  кукуряк, виола, нарциси, зюмбюл и мускари дават упредставатаза миниатюрна градинка в кошница. Почвата е покрита с мъх за поддържане на влага и по-автентично  излъчване. 


Кошницата може да украсява градинската маса, както и някой прозорец на дома, а при подходяща температура / 16°-19° С/може да бъде и интериорна  украса.


В Страстната седмица  няколко изкуствени яйца, разположени върху мъха  ще превърнат кошницата в подходяща за украса и за  Великден.


Нека пролетните ни празници бъдат много цветни и уютни.

Няма коментари:

Публикуване на коментар