вторник, 8 ноември 2016 г.

Подготовка за зимните празнични декорации

С напредването на есента все повече  се приближаваме към   зимните празници. За да е празнично настроението ни е необходимо да бъде празнична  обстановката около нас. И кой очакваме да я направи, ако самите ние не  се постараем да бъде  красиво и празнично. Украсата за коледните празници  правим с такова настроение и очакване на празничните дни, че неминуемо то се пренася и  на всички около нас.  Подготовката  тече от далече. Цветя и други материали  избираме и подготвяме отдавна.


Сама по себе си  подготовка вече създава празнично настроение. При разходките в гората, както и от иглолистните  в двора сме събрали цели кошове с шишарки. В торби и кутии  се мъдрят лешници, кестени, орехи. Горски мъх и красиви клони, дървени кори, парчета скали и каквото ни  хареса от безкрайните предложения на магазина  на природата.  Набавяме необходимите  панделки, ленти, филц и прежда, хартиени и текстилни  материали. Карета, точки, едноцветни, блестящи, с орнаменти и съвсем изчистени, изборът е огромен и всичко зависи от това какво имаме намерение да направим, какъв стил за украсата сме избрали. Подготвят се  сушени плодове-цитрусови и ябълки.  Подбираме и растенията, които  са най-честите участници в цветните  празнични композиции. Обиколката в разсадници и оранжерии  е удоволствието да се заредиш с емоции и състезателен дух, вдъхновение и желание  за нови експерименти. Растенията, които най-често използваме в коледните декорации на дома са: безспорен фаворит е коледната звезда, ардизията, различни конифери, цикламата, калоцефалуса, голтерия и още.

 

 





 


 


Когато имате всичко налично  остава само малко вдъхновение и малко свободно време, за да направите най-очарователни и впечатляващи украси на дома.
Втората половина на ноември вече  трябва да са подготвени и поставени на местата външни коледни декорации. Почти във всеки дом са останали  декорации от изминали Коледи  и различни части от  коледната украса, но  силно ви препоръчвам всяка година да променяте и обновявате, а защо не и да умножавате  коледните украси.


 


Всяка  Коледа ще има нещо ново и различно, което ще отразява настроението мисленето, специфично за  съответната година, понякога и мода.  Какво ни препоръчват  като актуално в коледните декорацията за тази година. Акцент пада върху  естествените материали и съчетаването им. 







Комбинацията от метал и дърво, стъкло и дърво са актуални. Цветовете бакърено, бежово, землисто кафяво са друг акцент  в коледната украса. Спокойни, наситени и същевременно пастелни са  цветовете съпътстващи  тази Коледа. Не се отстъпва и от най-класическите за коледна декорация цветове червено-зелено. На  изложение, организирано от цветна борса в Швейцария, от което поместваме няколко  снимки се потвърждава тренда на скандинавската естетика и "Направи си сам "с много  опростени конструкции  и техника за сметка на  по-многобройни  декоративни елементи в ,наивистичен  стил. 





Всичко това ни показва, че можем да бъдем  съвсем актуални  с празничната си декорация с не много големи усилия и  кой знае какви умения.  

Няма коментари:

Публикуване на коментар