четвъртък, 12 юли 2018 г.

Радостта от лятото

Е дойде и лятото!  Толкова  прекрасно, слънчево, щедро, но за жалост  толкова кратко. Искаме в два три месеца да поберем всичко -  грижите за прекрасна градина, екскурзии и почивки. Едвам успяваме да  премислим и разделим  възможното от  невъзможното и екшанът започва. Разделяме, дори раздробяваме времето между  по-дълъг уикенд до някой  спокоен  залив по морето,  екскурзия  в рамките на седмица до  отдавна набелязана /най-често европейска/  дестинация,  прибягване за  няколко дни  до  брега на някой язовир или река, отделяме  естествено и някой и друг ден за мързеливо съзерцание от  шезлонга в градината на  жужащите пчели и пеперудите сякаш  захванати като декорация на будлеята.




Край морето, в планината, покрай бързаща планинска река или шляещи се по тихи калдръмени улички на непознато градче, в градината надвесени над разцъфнало цвете или  сочни и дъхави узрели домати, радостта от природата, от  новите неща, които преживяваме и впечатленията, които трупаме са несравними.





Добре уплътнено е времето  ни през лятото и ако успеем да го нагласим  смислено, умно, практично, току виж ни останало време за всичко - да се отдадем на съзерцание, да се порадваме на природата   и нейната благодат както и на  красотата и изобилието, което сме създали със собствения си труд, а  и да си починем добре. 





Сред  цялата тази динамика не забравяме да прекопаем  пипера, да култучим  доматите, да  оберем навреме зеления фасул, тиквичките и краставичките, преди да станали гиганти пълни със семки, да засадим броколи и кейл, да  премахнем прецъфтелите цветове, за да бъде градината ни  красива, а растенията   благоденстващи. 








Лятото  е прекрасно време, в което да осъществим желания и мечти. Нека направим и това лято незабравимо с много и прекрасни спомени. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар